Royal FloraHolland gaat door met TomorrowPlant

24-01-2020    10:10   |    Goedemorgen

TomorrowPlant is een pilot van Royal FloraHolland waarbij de kweker een ophoudprijs meegeeft. Eind 2019 is Royal FloraHolland hier mee gestart en omdat de reacties positief waren, krijgt het in 2020 een vervolg.

Eind januari gaat het weer van start. Bij TomorrowPlant staat het product dat geveild wordt nog op de kwekerij. De koper krijgt het product gegarandeerd de volgende dag geleverd, rechtstreeks vanaf de tuin. Kopers krijgen hiermee toegang tot een exclusief assortiment met producten die nog nooit eerder voor de klok zijn aangevoerd en kwekers lopen hierdoor geen enkel risico.

Breed assortiment
TomorrowPlant is een initiatief dat in nauwe samenwerking tot stand is gekomen door kwekers en klanten, via de klankbordgroep Planten en het regieteam rondom de klok. Royal FloraHolland is deze pilot eind 2019 gestart, omdat kopers een breder assortiment willen. Voorheen leverden kwekers deze producten niet tot zelden via de klok, omdat de prijs mogelijk niet gehaald wordt. Dit is veranderd door de komst van TomorrowPlant. De kweker geeft een ophoudprijs mee en onder die prijs wordt het product niet doorgedraaid. Vanwege het Vandaag-voor-Morgen-principe hoeft de kweker onverkocht product niet aan te voeren. De kweker betaalt dan alleen partijheffing en geen karheffing of provisie. Dit zorgt ervoor dat kwekers met TomorrowPlant geen enkel risico lopen. Opvallend is dat 75% van de omzet van TomorrowPlant werd gerealiseerd via KOA (Kopen of Afstand).

Wat betekent dit voor de kweker?
• De kweker moet ieder product het kenmerk V12 meegeven met waarde 001 in EAB. Hierdoor komt TomorrowPlant in klokfront te staan.
• De EAB dient voor maandag 12:00 uur verstuurd te worden.
• Als het product verkocht is, ontvangt de kweker een VEPT bericht indien hij zich geabonneerd heeft op deze RFH dienst.
• Voor woensdag 04:00 uur moeten de producten geleverd worden op de stapelwagen in Aalsmeer.
• Ieder product moet aan de minimale eisen voldoen: A1, productinformatie, foto, plantenpaspoort met veilgroep 222 geprint op een A4 blad.

Wat betekent dit voor de koper?
• Vanaf maandag 12:00 uur staat het aanbod klaar in Floramondo.
• De producten kunnen wekelijks op Aalsmeer op dinsdag om 06:30 uur, klok 14 worden ingekocht.
• Als het product gekocht is, ontvangt u de EKT op dinsdag (zoals gebruikelijk).
• Als het product niet voldoet aan de minimale eisen is reclamatie op woensdag mogelijk.
• Afleveren wordt op de volgende dag voor 07:00 uur op uw afleverlocatie in Aalsmeer gedaan. Informeer uw boxmedewerker en/of vervoerder over veilgroep 222.

Het assortiment van TomorrowPlant bestaat niet alleen uit exclusieve groene planten, maar wordt aangevuld met bloeiende exclusieve producten die zelden voor de klok komen. TomorrowPlant vindt wekelijks op dinsdag in Aalsmeer plaats vanaf half zeven 's ochtends op klok 14. Het veilen wordt gedaan middels beeldveilen in een aparte veilgroep, namelijk veilgroep 222. Momenteel is klokvoorverkoop nog niet mogelijk.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Duurzame bloemen

Wist je dat Grodan ook een gewasspecifiek assortiment substraten heeft voor de bloementeelt? Het bedrijf laat...