Scholieren aan de slag met wereldvoedselvraagstuk

16-04-2018    11:05   |    Goedemorgen

Het succesvolle scholierenproject van de World Food Prize Foundation komt voor het eerst naar Europa. Op 24 april lanceert Wageningen University & Research (WUR) het Wageningen Borlaug Youth Institute dat havo- en vwo-leerlingen betrekt bij het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk.

Met de komst van het scholierenproject wil WUR middelbare scholieren inspireren multidisciplinair te denken over het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk. “Middelbare scholieren behoren tot de gelukkige generatie die alle middelen heeft om het probleem van honger, armoede, onder- en overvoeding op te lossen. En het gevoel dat zij écht een bijdrage kunnen leveren, willen we hen graag meegeven”, aldus WUR-bestuursvoorzitter prof. Louise Fresco.

Op 24 april kunnen scholieren uit de bovenbouw van havo en vwo inspiratie opdoen voor hun profielwerkstuk. Er is ook een wedstrijdelement ingebouwd. Op basis van hun (profiel)werkstuk kunnen scholieren een advies uitbrengen aan een wereldleider, wetenschapper of een multinational over het voedselprobleem. De deelnemende leerlingen krijgen vervolgens de kans hun advies te presenteren aan (internationale) experts.
De presentaties zijn voorzien tijdens de SDG Conferentie ‘Towards Zero Hunger: Partnerships for Impact’, dé wereldconferentie over de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties op 30 en 31 augustus in Wageningen. De winnaar maakt met 200 andere jonge ‘leiders van de toekomst’ een reis naar het Global Youth Institute in Amerika.

Borlaug
Het Borlaug Youth Institute is een initiatief van de World Food Prize Foundation die elk jaar de belangrijkste onderscheiding op voedselgebied uitreikt. Inmiddels zijn er al Youth Institutes in meer dan twintig staten van de VS. Elk jaar gaan daar high school-leerlingen aan de slag met de grootste uitdaging van deze eeuw: ‘hoe voeden we op een eerlijke manier de wereld?’

Het Wageningen Borlaug Youth Institute is vernoemd naar Dr. Norman E. Borlaug. Dr. Borlaug stichtte in 1986 de World Food Prize Foundation. Een kleine tien jaar later kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede voor een leven lang werk aan het wereldvoedselvraagstuk.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Ideale samenwerking

In KAS Magazine vertelden Arie Bouman Kwekerij en BOL substraten onlangs over hun bijzondere samenwerking. In een korte video gaan zij...

De dames van HortiContact

Gisteren waren ze op bezoek bij ons. Drie vrouw sterk: Fleur, Marielle en Ceoray van HortiContact. Samen met ons team werd gebrainstormd...