Servaas van der Ven (CCO) verlaat Royal FloraHolland

24-09-2018    12:30   |    Goedemorgen

Begin dit jaar heeft Royal FloraHolland haar strategie aangescherpt en besloten Royal FloraHolland te positioneren als een dienstverlener. De structuur van de organisatie wordt hierop aangepast. De afdeling Commercie vervalt en wordt vervangen door een afdeling Kwekersdiensten en een afdeling Markt & Verkoop.

Dit moment is voor Servaas van der Ven, lid van het MT en verantwoordelijk voor Commercie, aanleiding geweest om zich te bezinnen op zijn toekomst. Hij heeft het besluit genomen zijn carrière na het vormgeven van Kwekersdiensten buiten Royal FloraHolland voort te zetten. Eind 2018 zal Servaas de organisatie verlaten.

“Na ruim 27 jaar is het voor mij tijd aan een nieuwe fase in mijn leven te beginnen. Ik heb met ontzettend veel plezier en passie bij Royal FloraHolland gewerkt. Ik voel me verbonden met al die collega’s, kwekers en klanten waar ik mee heb samengewerkt in al die jaren. Met name de contacten met ondernemers en familiebedrijven heb ik altijd inspirerend gevonden. Dit hoop ik dan ook te combineren in een nieuwe toekomst. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om mijn club goed achter te laten. Tot 31 december zet ik mij dus nog voor de volle 100% in om als kwartiermaker voor Kwekersdiensten een mooie nieuwe organisatie neer te zetten. In die tijd hoop ik van zoveel mogelijk mensen persoonlijk afscheid te kunnen nemen.” Steven van Schilfgaarde (CEO): ‘Ik vind het ontzettend jammer dat Servaas onze organisatie gaat verlaten. Hij is echt een boegbeeld voor Royal FloraHolland en een vertrouwd gezicht voor klanten. Vanuit zijn carrièreperspectief begrijp ik zijn keuze. Ik ben Servaas erg dankbaar voor zijn verdiensten in al die jaren en de resultaten die hij heeft geboekt. Ik ben erg blij dat wij tot 1 januari 2019 nog van zijn kennis en expertise gebruik maken bij het vormgeven van de nieuwe afdeling Kwekersdiensten.’ De wijziging in de structuur en de invulling van de nieuwe afdelingen wordt nog ter advies aan de nieuw te kiezen Ondernemingsraad voorgelegd.Over Royal FloraHollandMet 100.000 transacties per dag en duizenden soorten bloemen en planten is Royal FloraHolland dé internationale marktplaats en kennispartner die bijdraagt aan het succes van kwekers en hun klanten. Royal FloraHolland heeft een jaaromzet van 4,7 miljard euro en 4.141 leden waarvan 602 buitenlandse leden. Er zijn circa 2.500 klanten. In 2017 zijn er totaal 11,7 miljard stuks bloemen en planten verkocht. Momenteel zijn er 35 veilingklokken verdeeld over 4 vestigingen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Eelde).  


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws