Minder verlies product en kwaliteit door Liquidseal

20-04-2021    10:13   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Een van de bedrijven die zich bij Samen Tegen Voedselverspilling heeft aangesloten, is Liquidseal. Directeur Victor Monster was vanochtend in de studio in Bergschenhoek aanwezig om hierover te vertellen.

Liquidseal biedt chem-free en ‘plant-based’ oplossingen voor het verlengen van de houdbaarheid van bederfelijke producten zoals bloemen, groente en fruit. "Liquidseal streeft naar een leveringsketen zonder productverlies", gaf Monster aan. "Met onze platform technologie is er een breed scala aan oplossingen beschikbaar voor onze stakeholders binnen de agrarische sector, zowel de conventionele als de biologische landbouw."

De missie van Liquidseal is het reduceren van productverlies en het behouden van productkwaliteit in de leveringsketen van veld tot vork. Dit is mogelijk doordat de coatings van Liquidseal het verouderingsproces van bloemen, groente en fruit op een duurzame, innovatieve en kosten-effectieve manier tegen gaat. De producten blijven door het gebruik van Liquidseal langer goed en er is minder plastic nodig om groente- en fruitproducten te verpakken.

Daarbij loopt Victor Monster wel aan tegen de wetgeving, die per land en continent verschilt als het goed om de toepassing van Liquidseal bij producten met een hard of zachte schil. Door samen te werken met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling wil Liquidseal actief bijdragen aan het verminderen van de voedselverspilling in Nederland. Directeur Toine Timmermans van Samen Tegen Voedselverspilling liet eveneens op Paprika Tasty Radio vanochtend weten dat het wijzigen van de wetgeving een van de doelen is die de stichting heeft. Daardoor zou een product als Liquidseal in de toekomst makkelijker kunnen worden ingezet.

Luister het gesprek met Victor Monster hier terug


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws