Studiereis naar Nieuw Zeeland

22-03-2019    08:59   |    Goedemorgen

Zin om tuinbouwinspiratie op te doen in Nieuw Zeeland? Bij voldoende belangstelling wil HortiServices een studiereis organiseren naar dit land.

Nieuw Zeeland bestaat uit twee eilanden waar een extreem streng importbeleid geldt. Dat heeft bijvoorbeeld effect op de mogelijkheden voor biologische gewasbescherming. Maar ook is de export van producten duur, omdat alle exportlanden ver weg zijn. Het maakt het succesvol en rendabel telen tot een uitdaging.
Hoofddoel van de reis is het bezoeken van glasgroentenbedrijven en bedrijven die daaraan gerelateerd zijn. Tevens zal er aandacht zijn voor de kiwiteelt en -handel en eventueel de teelt van ander fruit, zoals houtig kleinfruit en pitfruit. Natuurlijk zal er ook tijd ingeruimd worden voor cultuur.

Brainstorm
De reis zal naar alle waarschijnlijkheid circa twee weken duren, de periode zal worden vastgesteld in overleg met de belangstellenden. Deelname is in principe mogelijk voor telers en hun partner plus hun werknemers. De kosten zijn van veel factoren afhankelijk, maar zullen waarschijnlijk uitkomen tussen € 5000,- en € 10.000,- per persoon. Bij voldoende belangstelling zal er een informatie- en brainstormavond worden georganiseerd. In deze bijeenkomst zullen wensen omtrent invulling van het programma, het gewenste serviceniveau etc. worden geïnventariseerd.

Aanmelden
HortiServices levert diverse diensten aan telers en organiseert vaker studiereizen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@spam-protectHortiServices.nl, onder vermelding van bedrijfsnaam en -adres, telefoonnummer en e-mailadres en de namen van de eventuele deelnemers. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stukje beroepsdeformatie?

Een van de collega's was vorige week op vakantie in Marokko. En wat doe je als tuinbouwredacteur als het...