Tesselaar Alstroemeria naar lagere milieufootprint

Tesselaar Alstroemeria naar lagere milieufootprint

In 2019 werd de nieuwe, spierwitte Alstroemeria Mistral geplant bij Tesselaar Alstroemeria in Luttelgeest. Het bedrijf berekent al sinds 2016 haar milieu footprint met als doel deze jaarlijks omlaag te krijgen om zodoende uiteindelijk een positief effect op het milieu te hebben.

Voor de Mistral is de belofte gedaan om de CO? uitstoot te compenseren. De 147 ton die in 2019 uitgestoten is wordt gecompenseerd door te investeren in agroforestry; duurzame bos/landbouw in Bolivia via stichting Trees for All. Zo wordt bijgedragen aan de Sustainable Development Goals: No poverty, Life on land en Climate Action. 
 
Footprint bedrijf
In 2019 is het bedrijf uitgebreid met een derde locatie, ter verbetering van de structuur van de bodem is daar veen gebruikt, in eerste instantie verhoogt dat de uitstoot van CO?. Op lange termijn verlaagt het de uitstoot door minder gebruik van meststoffen en een hogere productie.
 
De gemiddelde uitstoot per steel was in 2016 310 gram en is nu 292 gram, zonder bodemverbetering was dat 260 gram geweest. 'Deze cijfers geven ons handvaten om beslissingen te nemen in ons bedrijf, we willen heel graag onze footprint verbeteren. We zijn ons ervan bewust dat we kleine stappen maken maar we dragen dit juist graag uit om anderen ook te motiveren en inspireren. Daarom hebben we nu ook de CO? uitstoot per steel op onze website vermeld,' aldus Rick Tesselaar.
 
Op de website van Tesselaar Alstroemeria is de CO? uitstoot per variëteit te zien.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v