Toch Open Dag InHolland... en je hoeft de deur niet uit

01-04-2020    10:13   |    Goedemorgen

Nieuwsgierige studiezoekers kunnen door de coronacrisis niet naar InHolland komen voor een Open Dag. De hogeschool is dan ook aangewezen op digitale alternatieven. Daarom hebben alle opleidingen nu een Open Dag georganiseerd waarvoor aankomende studenten de deur niet uit hoeven, een Online Open Dag.

De hogeschool vindt het juist in deze tijd belangrijk om te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. "Studiezoekers kunnen niet naar ons komen, en dus gaat Inholland naar de studiezoekers toe door een Online Open Dag te organiseren. Hogeschool Inholland is de afgelopen twee weken hard aan de slag gegaan om dit in te richten. Op zaterdag 4 april tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen studiezoekers op hun mobiel of laptop chatten met studenten en docenten. Ze kunnen presentaties bekijken, een live radioshow volgen, via een livestream vragen stellen en vooral sfeer proeven. Dit kan door het bekijken van video’s waarin onze studenten laten zien hoe leuk het is om bij Hogeschool Inholland te studeren."

Over naar online
“Door het coronavirus konden we niet anders dan in sneltreinvaart overgaan naar online onderwijs. Want de gezondheid van ons allen staat voorop. Dat maakt dat we nu ook een Online Open Dag houden,” vertelt Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. “Onze Open Dagen zijn altijd een levendig schouwspel met veel bezoekers die rondkijken, vragen stellen aan onze studenten en docenten en workshops volgen. Nu leerlingen ineens al snel weten dat zij geslaagd zijn, willen zij natuurlijk snel door naar de vervolgstap. Zij zijn van harte welkom bij ons! Tijdens de Online Open Dag is er ruimte om te oriënteren, opleidingen te vergelijken en zelfs al in te schrijven. We stellen alles in het werk om iedereen online de sfeer te laten proeven. Het is anders dan anders, maar ik weet zeker dat we op de Online Open Dag veel vragen kunnen beantwoorden en echt een voorproefje van Inholland kunnen geven. Ik ben trots dat dat zo snel is gelukt.”

Website
De webpagina www.inholland.nl/opendag gaat op zaterdag 4 april vanaf 10.00 uur live en is tot 14.00 uur beschikbaar voor studiezoekers. Na 14.00 uur blijft alle informatie beschikbaar op deze webpagina zodat ook na 4 april studiezoekers zich hier oriënteren op een hbo-opleiding. De live chat met studenten en docenten is alleen op zaterdag 4 april van 10.00 – 14.00 uur.

Luister op 4 april vooral ook naar de live radioshow van Inholland-radiomaker Rudy Nicola, die samen met Stevan van der Voet, student Creative Business, het radioprogramma maakt. Tussen 11.00 en 12.00 uur zijn er interviews met studenten en docenten van Inholland Delft en Den Haag. Zo vertelt student Luchtvaarttechnologie Damian Rijswijk over Apollo, de duurzame energiezuinige wagen en licht Desiree Oudenaarden, student Dier- en Veehouderij en winnaar van de Wij Inholland Award 2018, de toepassing van 3D-printing in de diergezondheidszorg toe. De Inholland Radio Livestream kun je volgen via elk device; op beeld en audio.

Eerste keer
Het is voor Inholland de eerste Online Open Dag. De hogeschool werkt met man en macht om een goed alternatief neer te zetten voor de reguliere, fysieke Open Dag: studenten worden gebriefd hoe ze vanuit huis kunnen chatten, docenten spreken voice-overs in bij presentaties, er worden video’s opgenomen en de website wordt nog informatiever gemaakt.

De webpagina van de Online Open Dag is ingedeeld in drie hoofdstukken: ‘Test, Ontdek en Kies’. Op alle drie de onderdelen kun je chatten via WhatsApp met studenten en docenten. Bij ‘Test’ kunnen studiezoekers zich oriënteren op een opleiding. Bij ‘Ontdek’ kunnen studiezoekers terecht die wel al weten welke richting ze op willen. Bij ‘Kies’ tenslotte is de studiezoeker er uit en kan hij of zij zich aanmelden voor een opleiding.

Videomateriaal en andere content
Onder ‘Ontdek’ is veel opleidingsinformatie te vinden, bijvoorbeeld presentaties, video’s van studentenprojecten, een video van een vestiging van Inholland, artikelen over studenten- en onderwijsprojecten en ook tips voor ouders.

De komende tijd zullen meer voorlichtingsactiviteiten van de hogeschool online worden aangeboden. Zo kun je denken aan Online Proefstuderen en een Online Studiekeuzecheck. Dit is nu volop in ontwikkeling. Inholland wil juist in deze periode helpen met het maken van de juiste studiekeuze. Daarvoor worden  online diverse activiteiten aangeboden.

Heb jij een vraag aan een student van Inholland? Wil je advies over een bepaalde opleiding van een docent? Of heb je juist een andere vraag over je opleiding of locatie? Geef het door via Whatsapp door op de button reageren te klikken onder de livestream.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Horti workout

Afgelopen week in de BoereGoed Buurtkas: een echte, ongeëvenaarde evening workout met Kim Helderman and...