Nieuwe 'Vlog uit de kas'

17-07-2020    08:48   |    Goedemorgen

Gisteren is een nieuwe serie 'Vlogs uit de kas' gestart. Glastuinbouw Nederland zette de eerste vlog online, waarin Dione en Chloé van Ubink Cactus & Succulent in Kudelstaart de hoofdrol spelen.

Dione en Chloé zijn 18 jaar en werken op zaterdag en in de vakanties bij Ubink Cactus & Succulent in Kudelstaart. Ze zijn samen drie jaar geleden begonnen en hebben veel vriendinnen gemaakt via het werk. Het stekken, verzorgen en klaarmaken voor de handel van 150 soorten cactussen en 100 soorten vetplanten behoort tot hun werkzaamheden. “De grootste cactus is zelfs bijna 3 meter”, zo melden zij enthousiast.

Bekijk de vlog hier

Seizoen 3 van Vlog uit de Kas gaat vandaag van start. Jongeren met een bijbaan in de glastuinbouw vloggen over hun werkdag. Wat zijn hun werkzaamheden? Waarom kiezen ze voor een vakantiebaan in de kas? En welke loopbaankansen biedt de glastuinbouw voor hun toekomst? Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland meer jongeren verleiden om te gaan werken in de glastuinbouw. De jeugd motiveert en inspireert op deze manier andere jongeren voor het werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen van de vloggers in de kas? #vloguitdekas is te volgen via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter en Facebook! De komende weken zijn de vloggers:
•    Hidde is 24 jaar en werkt bij Kwekerij Baas
•    Milan is 13 jaar en werkt bij Lansbergen Orchids
•    Maud is 15 jaar en werkt bij Kwekerij Vieverde
•    Maud en Luca zijn 16 en 22 jaar en werken bij Dr. Green
•    Janneke en Lennart zijn 18 en 20 jaar en werken bij Bredefleur

Vlog uit de kas wordt financieel mogelijk gemaakt door Colland.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Mooi

Leliekweker Paul Sonneveld hoopt dat iedereen zich vandaag mooi voelt, zegt hij op Instagram. Met zo'n fraai...