Veel waardering voor actie chrysantenkwekers

20-11-2020    10:28   |    Goedemorgen

Het uitdelen van 3.400 chrysantenboeketten aan teststraatmedewerkers van de GGD heeft niet alleen enorme media-aandacht gekregen, het heeft ook weer onderstreept hoe bloemen een verbindende factor zijn en een belangrijke drager van waardering richting anderen.

Stichting Chryson, het collectief van alle Nederlandse chrysantenkwekers en -veredelaars, deelde op vrijdag 13 november chrysantenboeketten uit op ruim 100 testlocaties van de GGD door heel Nederland. Met dit gebaar wilde Chryson hen bedanken voor hun onuitputtelijke werk tijdens de coronacrisis. Dit initiatief kreeg veel aandacht in de landelijke media. NU.nl, Telegraaf, AD, de Vijf Uur show, maar ook diverse radiozenders, regionale media en social mediakanalen besteedden aandacht aan de actie. Het totale bereik via deze media is ruim 45 miljoen. De mediawaarde van deze positieve bloemenboodschap bedraagt ruim 2,6 miljoen euro.

Mooi wat chrysanten doen
Voorzitter Jan van Ruyven blikt met een heel goed gevoel terug op de actie. “We wilden na het nieuws over agressie bij de teststraten heel graag een positief tegengeluid geven en de medewerkers een hart onder de riem steken met geluksboeketten van chrysanten. Dat is gelukt, blijkt wel uit verschillende reacties.  Op verschillende locaties ontstond een spontaan applaus van omstanders toen de chrysantenboeketten uitgedeeld werden. Er zijn zelfs mensen die de moeite hebben genomen om mijn contactgegevens op te zoeken en een persoonlijk dankbericht te sturen. En afgelopen nacht werd ik om 2.15 uur nog door Radio NPO3  uit mijn bed gebeld. Ik bleek de ‘baas van de nacht’ te zijn, omdat het uitdelen van de bloemen als prachtig gebaar werd gezien. Als voorzitter van Stichting Chryson ben ik best trots dat wij dit alles, als gezamenlijk chrysantenvak, teweeg kunnen brengen met onze producten!”

Ook André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, heeft de verrassingsactie van Stichting Chryson enorm gewaardeerd. “Een prachtig initiatief en een terechte pluim voor onze medewerkers die al maandenlang in touw zijn om zo snel mogelijk bij zoveel mogelijk mensen een betrouwbare test af te nemen. Zij staan de hele dag in een pak, met mondkapje op vaak tochtige plekken. Zo’n onverwachte blijk van waardering is dan zeer welkom”.

Bekijk hier een video


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Geen glitter op fust!

De kerstaanvoer komt ondertussen op gang en daarom ziet Royal FloraHolland steeds meer glitters en verf op het...