Vreugdenhil Bulbs & Plants breidt interne logistiek uit

14-02-2020    09:32   |    Goedemorgen

Vreugdenhil Bulbs & Plants uit ‘s-Gravenzande, kweker van een breed assortiment bollen en potplanten, heeft gekozen om dit jaar te investeren in uitbreiding van haar interne transportsysteem SmartFlo.

Jochem Vreugdenhil, algemeen directeur: “De opkweek komt in de nieuwe opzet veel centraler te liggen. Na het oppotten gaan de jonge planten twee weken naar de zogeheten broeizone. De wens was om vanuit één centraal punt de planten te kunnen uitsturen, waardoor we optimaler kunnen kweken. Met de opzet die door WPS is ontwikkeld, gaan we dat realiseren.”

Zelf in te stellen
Vanaf het oppotten gaan de planten via een transportband langs een plant spray unit en over een lengte van 140 meter omhoog de kas in. De routes zijn flexibel in te stellen. Er kan gekozen worden of de potplanten naar de opkweek- /afleverafdeling gaan of naar de broeiafdeling. Vreugdenhil is de enige klant (tot nu toe) van WPS die een hogere capaciteit behaalt door middel van een dubbele transportband. De transportbanden in broeiafdeling worden op een ergonomische werkhoogte van 80 cm ingesteld, waardoor medewerkers niet meer hoeven te bukken. Het systeem sluit aan op het bestaande SmartFlo systeem van Vreugdenhil Bulbs & Plants.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Mooi

Leliekweker Paul Sonneveld hoopt dat iedereen zich vandaag mooi voelt, zegt hij op Instagram. Met zo'n fraai...