Winnaars Gold Medals Fleuroselect bekend

Winnaars Gold Medals Fleuroselect bekend

Met gepaste trots presenteert Fleuroselect de Gold Medal winnaars voor 2023. Elk van deze doorbraken op veredelingsgebied heeft uitstekend gescoord op gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie, en overtuigde de jury om de felbegeerde Gold Medal toe te kennen.

Helenium autumnale
HayDay Golden Bicolor
Syngenta Flowers

Maak plaats voor HayDay Golden Bicolor, de eerste Helenium autumnale uit stek die van nature geschikt is voor de teelt in potten. De dichte vertakking resulteert in massa's bloemen die bestuivers en andere nuttige insecten aantrekken. De fel goudgele bloemen met rode onderkant verschijnen van de zomer tot de eerste nachtvorst in het najaar. HayDay Golden Bicolor is van nature compact en niet alleen geschikt voor grotere perken en de groenvoorziening, maar ook voor bakken op het terras en kleinere borders.

HayDay Golden Bicolor heeft een fraaie, beheerste en opgaande plantopbouw, waardoor dit ras ideaal is voor de teelt van vaste planten in pot. Dankzij de zeer lange bloeiperiode zullen retailers bijzonder ingenomen zijn met het langere afzetseizoen van deze Helenium. Uiteindelijk zal de consument tot ver in het najaar kunnen genieten van de warme goudgele gloed in de tuin.


Helianthus annuus
Lemon Cutie
SeedSense

Maak kennis met Lemon Cutie! Deze Helianthus annuus heeft het allemaal in zich. Het is niet alleen een laagblijvend ras met meerdere takken, maar u heeft ook nog nooit een zonnebloem gezien met zulke prachtige halfgevulde, citroenkleurige bloemen, die allesbehalve alledaags zijn. Lemon Cutie is ideaal voor het stedelijke gebied zoals smalle stroken langs trottoirs en fietspaden, op balkons of in bakken en ziet er ook prachtig uit in grotere perken of zelfs in tuinaanleg en groenvoorziening. Het ras heeft een uitstekende kiemkracht en kan worden aangeboden als attractief artikel in zaadpakjes, als pluggen of als bloeiende containerplanten.

Telers zullen dit van nature compacte ras in het bijzonder waarderen; een zonnebloem die eenvoudig is te telen zonder de toepassing van groeiregulatoren. De goed vertakte planten met meerdere citroenkleurige bloemhoofden zijn een blikvanger op de verkooptafels en de consument zal versteld staan van deze niet-alledaagse zonnebloem met een unieke plantbouw en bloemvorm. Lemon Cutie kan dan klein zijn, maar de vele bloemen toveren een grote glimlach op ieders gezicht!


Rudbeckia fulgida var. sullivantii
Goldblitz
PanAmerican Seed

De veredelaars bij PanAmerican Seed zijn ware experts en de nieuwe Gold Medal voor Rudbeckia fulgida var. sullivantii Goldblitz van dit bedrijf bewijst dat nog eens. Deze nieuwkomer is een eerstejaars bloeiende oplossing van het merk Kieft voor telers die de traditionele Rudbeckia fulgida Goldsturm niet onder natuurlijke teeltomstandigheden tot een goed eindproduct kunnen telen. Goldblitz-pluggen hebben tijdens de teelt minder licht nodig en vergen geen speciale behandeling terwijl ze dezelfde kwaliteiten hebben als Goldsturm. Deze gloednieuwe Rudbeckia fulgida bloeit 14-21 dagen eerder, is uniformer en presteert in de tuin uitstekend.

Goldblitz komt later in het seizoen niet alleen het best tot zijn recht in grote potten of borders, maar leent zich ook heel goed voor de aanleg van grotere perken en de groenvoorziening. De goudgele bloemen met een donker hart trekken bijen en vlinders aan. Ook fleuren ze in een vaas het huis op. Goldblitz maakt de teelt van een bloeiende Rudbeckia fulgida binnen één seizoen mogelijk, presteert onverminderd goed in de tuin en schept er veel plezier.


Verbena bonariensis
Vanity
Van Hemert & Co

Altijd gedacht dat Verbena bonariensis te hoog was voor uw tuin? Niet meer! Van Hemert & Co presenteert met gepaste trots de nieuwste Gold Medal-winnaar Vanity. Dankzij de kortere stelen is deze Verbena bonariensis duidelijk compacter dan bestaande rassen. De dichtbezette bloemschermen hebben tevens een intensere paarsblauwe kleur en de planten bloeien van het midden van de zomer tot de eerste nachtvorst. Vanity biedt een lang bloeiseizoen, trekt bijen en vlinders aan en verspreidt 's ochtends vroeg en in de avond een subtiele geur.

Met de compacte plantopbouw en intense kleur van de bloemen is Vanity een welkome aanvulling op de markt. Dit ras is geschikt voor de potplantenteelt. Toppen en het gebruik van groeiregulatoren zijn niet nodig. Retailers kunnen op hun verkooptafels een constant bloeiende Verbena bonariensis in pot aanbieden. De consument zal deze trendy, goed vertakkende tuintoppers graag in lage borders of zelfs in gemengde bakken planten voor op terras.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v