Growtech van start

27-11-2019    10:26   |    Goedemorgen

Vandaag start de 19e editie van Growtech in het Turkse Antalya. Op de internationale tuinbouwvakbeurs zijn ook dit jaar weer veel Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd.

Growtech duurt tot en met 30 november. Met 50.000 vierkante meter beursvloer en meer dan 850 deelnemers uit ruim 30 landen geldt Growtech als een van de grootste tuinbouwvakbeurzen ter wereld. Het internationale vakevent vindt voor de 19e keer plaats en richt zich op alle facetten van de sector: van zaadveredeling tot kassenbouw en van plantenvoeding tot technologie.

Door de jaren heen groeide Growtech uit tot een wereldwijd merk voor de internationale tuinbouwsector. Growtech International Agricultural Fair mocht in 2018 ruim 86.780 bezoekers verwelkomen uit meer dan 120 landen. Meer dan 800 bedrijven uit ruim 30 landen namen deel aan de beurs. De top 5 van bezoekende landen bestond uit Iran, Jordanië, Irak, Egypte en Algerije, maar ook met bezoekers uit andere landen werden vorig jaar records gebroken. Bovendien exposeerden Nederland, Spanje, China, Korea en Hongarije in 2018 voor het eerst met een landenpaviljoen in Antalya.

Blijven verbeteren
“Als toonaangevende vakbeurs brengen we professionals uit de tuinbouwindustrie samen in Antalya”, laat beursdirecteur Engin Er weten. “Growtech groeit elk jaar weer en onze exposanten en bezoekers dagen ons uit om het evenement ook te blijven verbeteren. Zo zullen we dit jaar ook inzetten op kunstmatige intelligentie binnen de tuinbouw, innovatieve producten, R&D-investeringen, catchy merken en technologieën die producenten ondersteunen en oplossingen bieden voor hun specifieke uitdagingen.”

Growtech International Agricultural Fair wil volgens Engin Er belangrijk blijven voor ondernemers in de tuinbouw en organisaties binnen de sector. “We willen de tuinbouw helpen om toegevoegde waarde te verkrijgen en trachten met innovatieve producten en diensten het bewustzijn over innovatie in de sector te vergroten.” Verder organiseert Growtech in samenwerking met de Kamer van Koophandel en het bedrijfsleven in Antalya ook voor de 12e keer de ATSO Growtech Innovation Agricultural Awards. Vanuit het Hosted Buyer-programma vinden daarnaast B2B-ontmoetingen plaats tussen kopers en aanbieders uit 51 landen. En tijdens ‘Agricultural Talks’ worden actuele uitdagingen in de tuinbouw net als de voorgaande twee jaar bespreekbaar gemaakt. In samenwerking met tal van bedrijven en organisaties wordt een sterk inhoudelijke conferentieprogramma georganiseerd. Hieraan zullen internationale sprekers uit de hele wereld deelnemen.

Ga voor meer informatie naar https://www.growtech.com.tr/


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws