De kracht van Legal Design

De kracht van Legal Design

Met regelmaat publiceren wij op Goedemorgen artikelen van RWV Advocaten uit Leiden. In deze artikelen bespreken de specialisten van RWV verschillende onderwerpen die ook ondernemers in de glastuinbouw aangaan. Dit keer: de kracht van Legal Design.

Legal Design is de toepassing van grafische vormgeving in juridische context. Het is een kruising tussen creativiteit en bruikbaarheid. Legal Design is dus geen manier om zaken te verfraaien en kleur toe te voegen. Het is eerder een middel om complexe juridische informatie intuďtiever, toegankelijker en begrijpelijker te maken.

Wetenschappelijk onderzoek toonde in de jaren '70 al aan: mensen onthouden grafisch weergegeven informatie beter dan woorden. Aan de ene groep werd een kaal stuk tekst voorgelegd. De andere groep kreeg dezelfde tekst onder ogen, maar dan was deze voorzien van illustraties. Drie dagen later wist slechts 10% van de groep die de kale tekst had gelezen zich deze nog te herinneren. Van de groep die de tekst met illustraties zag, wist maar liefst 65% zich deze nog te herinneren.

Lees hier verder

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v