MPS steunt nieuwe duurzame richting RFH

MPS steunt nieuwe duurzame richting RFH

Royal FloraHolland maakte op 28 maart jl. bekend dat vanaf 1 januari 2026 het merendeel van de leden en aanvoerders van Royal FloraHolland gecertificeerd is volgens de eisen van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI basket of standards), waarbij wordt toegewerkt naar volledig FSI compliant in 2027.

MPS steunt dit initiatief als belangrijke stap in de verduurzaming van de sierteeltsector. Dertig jaar geleden zijn wij opgericht door kwekers, voor kwekers en sindsdien helpen wij kwekers tijdens hun duurzaamheidsreis. Met onze online tools en certificaten op het gebied van milieu (MPS-ABC), ‘good agricultural practices’ (MPS-GAP) en goede werkomstandigheden (MPS-SQ) voldoen kwekers aan alle eisen van FSI.

De datarapportages en benchmarking van MPS-ABC geven onze 3200 deelnemende kwekers inzicht in hun duurzaamheidsprestaties, zodat zij in één oogopslag zien waar zij kunnen bijsturen in hun bedrijfsvoering. Op ruim 900 locaties hebben kwekers de (veiligheids)eisen van MPS-GAP geïmplementeerd en meer dan 300 kwekers wereldwijd voldoen aan goede werkomstandigheden met MPS-SQ.

Onze missie is helpen bij het verduurzamen van de sierteeltsector en daarbij is 100% gecertificeerde sierteelt een belangrijke stap, waarbij we reeds gecertificeerde kwekers en niet-gecertificeerde kwekers van harte zullen helpen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v