Hogere spotprijzen door lagere temperaturen

Hogere spotprijzen door lagere temperaturen

Het lijkt erop dat de aanhoudende koude temperaturen zich tot halverwege volgende week zullen voortzetten. "We kunnen verwachten dat de temperaturen overdag rond de 3 dagen liggen, terwijl ‘s nachts lichte vorst wordt voorspeld", aldus AgroEnergy dat gevolgen voorziet voor de prijsvorming van gas.

"Naar het einde van volgende week wordt een verandering voorspeld met mildere temperaturen gecombineerd met weinig wind. Vanaf 11 december worden zelfs temperaturen voorspeld die boven het gemiddelde van dit seizoen komen. De lagere temperaturen gedurende de komende dagen, gecombineerd met een laag aandeel windkracht, zullen hoogstwaarschijnlijk leiden tot hoge spotprijzen."
 
De uitkomst van de OPEC+ bijeenkomst die vandaag plaatsvindt heeft directe impact op de handelsbewegingen in de oliemarkt. Eventuele productiebeperkingen kunnen de dalende trend die de afgelopen maanden zichtbaar is remmen. Naar verwachting zullen de Nederlandse gasvoorraden de komende week mondjesmaat worden aangesproken. Er worden voor de jaarwisseling nog 8 LNG schepen verwacht op de Nederlandse terminals.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v