'Tijd voor zon op water'

'Tijd voor zon op water'

Gemeente Westland is trots op de innovatiekracht van de glastuinbouwsector. Een van de ondernemers die hieraan bijdraagt is Marc van der Drift, eigenaar van Van der Drift Roses. "Afgelopen zomer heeft hij 2.500 drijvende zonnepanelen op zijn waterbassins gerealiseerd en maakt op deze manier dubbel gebruik van de ruimte die hij heeft."

Van der Drift: “De kostprijs van rozen gaat steeds meer omhoog. Dit komt onder andere door de stijgende energiekosten. Met de zonnepanelen en het gebruik van aardwarmte kan ik mijn bedrijf op een duurzame manier voor een groot deel zelf voorzien van energie. In de zomer is mijn bedrijf zelfs volledig zelfvoorzienend. Het is een grote investering, maar levert veel op. In 10 jaar heb ik mijn investering terugverdiend. Ik zou het andere ondernemers ook zeker aanraden. De tijd is rijp voor zon op water.”

Wil jij ook zonnepanelen op jouw waterbassin? Er is tot 31 december subsidie beschikbaar vanuit Provincie Zuid-Holland. Met deze subsidie stimuleert de provincie dubbel ruimtegebruik voor het opwekken van zonne-energie. Lees hier het hele interview en meer  informatie over de subsidie.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v