92 matches startups en gevestigde bedrijven

92 matches startups en gevestigde bedrijven

Op donderdag 18 april vond in World Horti Center de tweede editie van het HortiHeroes Startup Dinner plaats. Onder het genot van een driegangendiner – deels samengesteld met producten van HortiHeroes Partners zoals Koppert Cress - maakten startups, scale-ups, kwekers, investeerders en innovators van gevestigde bedrijven kennis met elkaar en gingen zij in gesprek over hun organisatie, successen, uitdagingen en mogelijke samenwerkingen.

En met succes! Onverwachte combinaties en een nieuwe zitplaats voor iedere gang zorgden voor ruim 92 matches gedurende de avond, waarbij de oplossingen van startups gekoppeld werden aan de uitdagingen van gevestigde bedrijven. Dit varieerde van verdere kennismaking tot financiering of een pilotproject.

“Wat een energie, laten we doorpakken met elkaar, de trots voor de Nederlandse Tuinbouw delen, de uitdagingen bespreekbaar maken en de deuren open stellen voor talent en technologie van buiten!" Fabienne van der Klugt - Gram, HortiHeroes

Samen naar een toekomstbestendige sector
Tussen de gangen door hostte Raffi Balder en Julian Jagtenberg een inspirerend programma. In gesprek met startup- en scale-up founders, innovatie managers van o.a. Harvest House en Navus Ventures en eventpartner van het diner Rabobank kwam steeds dezelfde boodschap naar voren: we moeten blijven zoeken naar samenwerking en verbinding om deze mooie sector toekomstbestendig te maken. Er liggen grote uitdagingen en thema’s, maar met elkaar kunnen we innovaties werkelijkheid laten worden. En dat is precies het doel van het Startup Dinner.

Dit HortiHeroes Startup diner is een initiatief van HortiHeroes, mogelijk gemaakt door Rabobank, World Horti Center, RoboCrops, StartLife, Greenport West-Holland, Greenport Aalsmeer, Greenport NHN, Greenport Gelderland, World Startup, Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Van der Linde Catering.

HortiHeroes Hackathon 31 mei 2024
HortiHeroes heeft als missie om innovatie te versnellen door samenwerking, verbinding en het aantrekken van talent. Niet alleen startups en gevestigde bedrijven, maar ook door talentvolle studenten kennis te laten maken met de sector en mee te laten denken over de uitdagingen binnen de Food & Flower industrie. Op 31 mei organiseert HortiHeroes alweer het volgende event, de HortiHeroes Hackathon. In World Horti Center gaat het talent van morgen (mbo-, hbo- en wo-studenten) samen met experts van o.a. Rijk Zwaan, Division Q, Kas als Energiebron en Glastuinbouw Nederland in teams aan de slag met de challenge “CO2-Neutrale tuinbouw in Nederland”.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v