Tweede Ridder Grodan Seminar in Almeria

Tweede Ridder Grodan Seminar in Almeria

Het tweede Ridder Grodan seminar, een toonaangevend evenement op het gebied van duurzame tuinbouw, heeft succesvol plaatsgevonden op 30 november 2023 in Almeria, Spanje. Deze samenwerking tussen Ridder en Grodan bracht industrie-experts, Spaanse telers, adviseurs en belangrijke stakeholders in de tuinbouw samen om innovatieve ontwikkelingen in irrigatie en bemesting te bespreken, met als doel de efficiëntie en duurzaamheid in de tuinbouw te optimaliseren.

Het seminar bestond uit inspirerende presentaties van Maarten Coelen van Grodan, Francisco Alonso van Ridder en keynote spreker Peter Stradiot van InnoGreen. Elke spreker gaf waardevolle perspectieven op het verbeteren van tuinbouwpraktijken:

  • Maarten Coelen benadrukte het belang van substraatbalans in waterbeheer en toonde hoe Grodan's technologieën de efficiëntie van kasteeltproductie kunnen verbeteren.
  • Francisco Alonso onderstreepte Ridder's inzet voor duurzame praktijken en presenteerde toegankelijke geavanceerde hulpmiddelen voor modern telen die hogere rendementen beloven voor telers.
  • Peter Stradiot gaf praktische tips voor het cultiveren in de kas, waarbij hij zich richtte op technologische vooruitgang voor geoptimaliseerd gewasbeheer.

Bevordering van Duurzame Praktijken
Een centraal thema van het evenement was de optimalisatie van irrigatie- en bemestingstechnieken. Deze aanpak benadrukt het belang van aanpassing aan de behoeften van planten, wat leidt tot een vermindering van middelenverspilling en een verhoging van de gewasopbrengst. Belangrijke hoogtepunten waren:

  • De GroSens-technologie van Grodan, besproken door Maarten Coelen, biedt cruciale gegevens voor het optimaliseren van waterreserves voor planten.
  • Francisco Alonso's nadruk op het wijzigen van irrigatiestrategieën om waterschaarste tegen te gaan en de gewasproductiviteit te behouden.
  • Peter Stradiot's inzichten in geautomatiseerde irrigatie op basis van substraatwaterinhoud en plantbiomassa metingen, inclusief het gebruik van de Ridder ProDrain sensor.

Samenwerkingsoplossingen voor Moderne Tuinbouw
Het tweede Ridder Grodan evenement diende als een essentieel platform voor idee-uitwisseling tussen telers, onderzoekers, overheidsvertegenwoordigers en industriële leiders. Het benadrukte de synergie tussen technologische innovatie en milieubewustzijn, en bood praktische oplossingen voor uitdagingen in de moderne tuinbouw. Samengevat toonde het seminar de toewijding van zowel Ridder als Grodan om de agrarische sector te leiden naar efficiëntere, duurzamere en technologisch geavanceerdere praktijken. Het evenement markeert een belangrijke stap in de reis naar duurzame tuinbouwoplossingen, die zowel winstgevende als milieubewuste tuinbouwpraktijken waarborgen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v