Horti Science Kidz Festival bij WUR groot succes

Horti Science Kidz Festival bij WUR groot succes

Een goede sfeer, enthousiaste kinderen, mooi weer... eigenlijk klopte alles afgelopen zaterdag in Bleiswijk tijdens het Horti Science Kidz Festival, een initiatief van diverse glastuinbouwbedrijven, de Gemeente Lansingerland en Wageningen University & Research. Eric Poot kijkt dan ook tevreden terug.

Op een interactieve manier konden kinderen zaterdag kennismaken met de wereld van de innovatieve glastuinbouw. Ook waren er schminkers, goochelaars, verschillende artiesten en foodtrucks met hapjes en drankjes. De oproep in de gemeente Lansingerland was niet onopgemerkt gebleven, want halverwege het festival waren er al meer dan 1.000 bezoekers geteld en mensen bleven ook daarna nog komen.

Tijdens het Kidz Festival konden bezoekers de reis van een paprika volgen van klein zaadje tot volgroeide paprika op het bord. Met een stempelkaart konden kinderen bij diverse kraampjes opdrachten doen die te maken hadden met de ontwikkelfasen van een paprika. Uiteindelijk kon zo een paprika-ijsje worden verdiend. Het evenement vond plaats bij Wageningen U&R Businessunit Glastuinbouw in Bleiswijk, maar ook de Gemeente Lansingerland en bedrijven als Koppert, Bunnik Plants, Anthura en Ovata namen deel met een eigen standje. Daar konden kinderen leuke activiteiten doen, zoals een eigen plantenpot versieren of een smaaktest doen.

Eric Poot van Wageningen U&R toonde zich tevreden over het verloop van de dag en de opkomst, zo liet hij aan Goedemorgen weten. "Ik vind het ontzettend leuk en ben heel blij dat er zoveel mensen zijn gekomen. De sfeer is goed, we hebben het weer mee, maar er is ook gewoon veel te zien en veel te doen. Ik zie superenthousiaste kinderen, daar is het toch om te doen: kinderen interesseren voor onze mooie sector." Poot gaf een compliment aan de gemeente Lansingerland, dat een belangrijke partij was in het evenement. "Een hele leuke samenwerking, we zitten op één lijn over dat we het met elkaar moeten doen. We willen als sector iets positiefs uitstralen. Het negatieve wordt al te vaak benadrukt, ik denk dat dit echt een voorbeeld is wat de sector op een goede manier op de kaart zet."

A.s. donderdag 12 oktober blikken we in KAS Live!, het wekelijkse radioprogramma van KAS Magazine op Hortibiz Newsradio, uitgebreid terug op het festival met interviews met betrokkenen, bezoekers en organisatie. Luister tussen 11.00 en 12.00 uur mee via www.hortibiznewsradio.nl. Bekijk hieronder enkele foto's.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v