Betere opname nutriŽnten door nieuwe technologie

Betere opname nutriŽnten door nieuwe technologie

Royal Brinkman en SB Soli Plant hebben hun samenwerking bekrachtigd voor het in de markt zetten van een product op basis van een nieuwe techniek: Micro Carbon Technology. Met deze technologie op koolstofbasis verbetert de plantopname van nutriŽnten en andere moleculen. Een goede opname van nutriŽnten speelt een belangrijke rol in het verbeteren van plantweerbaarheid. Het product X-Tend Gold beschikt over deze techniek.

De Micro Carbon Technology is gebaseerd op leonardiet; een natuurlijk gevormde, geoxideerde afzetting, die bestaat uit prehistorisch organisch materiaal. Het bevat een zacht, humus materiaal, rijk aan koolstof, dat nooit is gecomprimeerd of verwarmd om steenkool te worden. Met deze techniek is het mogelijk om reguliere meststoffen te upgraden naar een premium meststof.

Onderzoek
Royal Brinkman gaat het product X-Tend Gold in de markt zetten in de bedekte tuinbouwsector. De afgelopen periode is er intensief onderzoek uitgevoerd naar de toegevoegde waarde van de Micro Carbon Technology in X-Tend Gold als toevoeging aan het bemestingsprogramma. Hieruit is een duidelijke meerwaarde naar voren gekomen. X-tend Gold kan regulier meegegeven worden met de mestbak en is inzetbaar in alle teelten. Het product maakt de opname van de reguliere meststoffen gemakkelijker voor de plant. Het gebruik van X-Tend Gold resulteert in een verbeterde activiteit en diversiteit van nuttige micro-organismen, een verbeterde bodem fysische structuur,  een verbeterde beschikbaarheid en opname van voedingsstoffen en een verbeterde planttolerantie voor omgevingsstress.

Uitdagingen
Het product X-Tend Gold sluit goed aan bij de huidige uitdagingen waar de sector mee te kampen heeft. Die uitdagingen liggen met name op het verder vergroenen van de sector en de daarbij toenemende wens om de plantweerbaarheid van gewassen te verbeteren. X-Tend Gold is hierbij een interessant nieuw instrument waarbij gebruik wordt gemaakt van de positieve, prehistorische eigenschappen van leonardiet.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v