'Waterpakketjes' door het irrigatiesysteem sturen

'Waterpakketjes' door het irrigatiesysteem sturen

In december is er een nieuwe ronde van BL.INC gestart. Brightlands Campus Greenport Venlo laat je kennis maken met BL.INC-ers Kharim Pani & Jens Ruijg van startup Edigna.

Met wat voor innovatie zijn jullie bezig?
We hebben een effectief en efficiënt irrigatiesysteem ontwikkeld voor de glastuinbouw en vertical farming. Dit concept zorgt voor een verbeterde distributie van het water waardoor drain (afvoerwater) voorkomen kan worden. Daarnaast maakt dit innovatieve systeem het mogelijk om pro-actief zoutophoping in de gewassen te voorkomen, biedt het onbeperkt real time recept variatie en is er geen biofilm-vorming in en verspreiding van bacteriën via de leidingen.

Wat maakt dit irrigatiesysteem zo bijzonder?
De meest gebruikte irrigatiesystemen bij indoor farming zijn tweerichting-systemen. Er wordt water via de leidingen de kas ingepompt. Het overtollige water wordt opgevangen en gaat via de leidingen weer terug en wordt hergebruikt. Ons systeem is een eenrichting-systeem: we pompen niet een  continue stroom water naar binnen, maar transporteren zogenaamde ‘waterpakketjes’ via een gesegmenteerd netwerk naar binnen, eigenlijk vergelijkbaar met het internet waar datapakketjes razendsnel naar de plaats van bestemming getransporteerd worden.

Lees hier verder

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v