Fietsen voor goed doel

Fietsen voor goed doel

Al een aantal jaar wordt er onder de wielrenners en mountainbikers in het Westland een pietentocht georganiseerd. Ieder jaar worden het er meer en ieder jaar is het de beurt aan een ander. Na een jaar vertraging wegens coronamaatregelen, was het dit jaar de beurt aan Wim van der Voort en Wil Bakker.

“Eén van de fietsgroepen is hiermee begonnen. Weliswaar met hun eigen groepje, waar er steeds meer bij aansloten. Wij zijn later ook met onze groep aangehaakt waar we op zondagochtend geschminkt gingen fietsen en daarna gezamenlijk een biertje dronken. In de loop der jaren is deze groep steeds groter geworden. De groep bestaat grotendeels uit tuinders of mensen uit deze branche", zo laat TST op Instagram weten.

Op zondag 27 november vertrok een groep van 130 fietsers vanaf het bedrijfspand van TST aan de Vlotlaan in Monster. Een tocht van ruim 50 km werd er afgelegd. Tussendoor waren er stops bij onder meer Spuitbedrijf R. van der Horst in Poeldijk en Garagebedrijf van Ooijen in Wateringen. Hier stonden warme broodjes en drankjes klaar. Na afloop werd er onder het genot van een biertje en een broodje een nieuwe organisator voor de volgende editie aangewezen.

Tijdens de borrel gaat er altijd een pet rond waarbij iedereen een kleine bijdrage kan geven. Wim en Wil kwamen op het idee om deze bijdrage te doneren aan Gezinshuis Mi Casa Su Casa. Dit gezinshuis is ontstaan na jarenlange ervaring als pleeggezin in de crisisopvang. In de afgelopen vijftien jaar hebben 32 kinderen de zorg van Willem en Monique gekregen. Na 15 jaar gaat de opvang heel goed, alleen barste hun rijtjeshuis uit z’n voegen. Op dit moment zijn ze dan ook bezig met de bouw van een nieuw gezinshuis in de Heenweg. In dit nieuwe gezinshuis komen 13 slaapkamers.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v