10 jaar Festival Colours

10 jaar Festival Colours

Dit jaar bestaat de productlijn Festival Colours 10 jaar. Kwekerij Wouters bewijst hiermee dat segmentatie werkt! De kwekerij lanceert dit jaar bovendien de compleet nieuwe productlijn ‘Bloementuin’. Zo worden verschillende consumentgroepen bediend.

Tien jaar geleden introduceerde Kwekerij Wouters de productlijn Festival Colours; een lijn van gemaksproducten waarmee de consument direct geniet van kant-en-klaar kleurrijk perkgoed. Door de focus op gemak, weinig onderhoud en instant bloemenpracht sluit dit product perfect aan bij de behoeften van de sociale buitengenieter. Deze consumentgroep ziet de tuin als een plek om met vrienden te ontspannen. “De afgelopen tien jaar zaten vol met innovatie. Het lijkt misschien makkelijk om een succesvol merk te onderhouden, maar dat is het allerminst”, vertelt René Wouters, directeur. “Wat begon met een 12-cm mixlijn is in 10 jaar uitgegroeid tot een collectie met meer dan 100 verschillende producten; van mix-schalen tot decoratieve hangpotten met AquaEasy-systeem. We hebben continu producten toegevoegd voor kant-en-klaar plantplezier.”

Plukbloementuin
De nieuwste productlijn heet ‘Bloementuin’ en focust op de tuinliefhebber met groene vingers. Deze groep houdt van tuinieren, heeft een weelderige tuin met veel bloemen en vindt het bovendien leuk om er zelf uit te oogsten. Met dit product maakt de consument succesvol zijn eigen verwilderde plukbloementuin. In een 12 cm-kweekpot wordt een vijftal plukbloemenmixen aangeboden met elk hun eigen karakter, van geurend tot vlinderlokkend. “Het is een halfwas; de consument hoeft de planten slechts nog af te kweken”, aldus René Wouters.

Eigen proeftuin
Net als alle andere producten wordt ook de ‘Bloementuin’ uitgebreid getest in de proeftuin. Hier worden niet alleen de groeiresultaten van de planten beoordeeld, maar ook de consumentenwaarde. De proeftuin wordt vanaf medio juni t/m eind augustus opengesteld voor genodigden.

Kwekerij Wouters is een producent van eenjarige tuinbloeiers en ontwikkelt producten afgestemd op de behoefte van de consument. Bij de kwekerij in Ens is een Cash & Carry gevestigd. Dit is het one-stop-shoppingadres voor tuinbloeiers, planten en hardware.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen