Circular City Greenhouses

Circular City Greenhouses

In de overgang naar circulaire voedselsystemen en een duurzamere wereld lanceerde Van der Hoeven Horticultural Projects een nieuw initiatief: Circular City Greenhouses. Duurzame fruit- en groenteproductie in hoogtechnologische kassen die draaien op stedelijke en geüpgradede afvalstromen. Circular Development Manager Jessie-Lynn van Egmond vertelde er meer over Hortibiz Newsradio.

"Als het gaat om het creëren van circulaire economieën en het integreren van verschillende sectoren, is technologie niet de beperkende factor, bewustwording en samenwerking wel. Met de focus op stedelijke afvalstromen dragen Circular City Greenhouses van Van der Hoeven bij aan de overgang van onze voedselsystemen en creëren ze een nieuwe bestemming voor middelen die anders verloren zouden gaan of zouden worden uitgestoten."

Binnen alle Circular City Greenhouses worden de vier belangrijkste hulpbronnen die nodig zijn voor Controlled Environment Agriculture (CEA) - water, energie, voedingsstoffen en CO2 - allemaal gewonnen uit afval of (agro-) industriële bijproducten. Circular City Greenhouses zijn de essentiële schakel die regio's kan helpen overstappen van lineaire naar circulaire economieën, terwijl ze inspelen op de groeiende vraag naar duurzaam geteeld voedsel in een snel verstedelijkende wereld.

Het gesprek met Circular Development Manager Jessie-Lynn van Egmond gemist? Luister het hieronder terug:

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v