Kwekerij Wouters bouwt nieuwe hal voor oppotten

Kwekerij Wouters bouwt nieuwe hal voor oppotten

Onlangs is Kwekerij Wouters gestart met de bouw van een nieuwe hal. Vanaf voorjaar 2024 wordt de extra hal (17.000 m2) gebruikt voor het oppotten en aftelen van de hangpotten vol seizoensbloeiers.

Momenteel teelt Kwekerij Wouters zo’n 250.000 hangpotten  per jaar. In de huidige opzet van het bedrijf is de ruimte hiervoor te beperkt. “Als kwekerij blijven we innoveren en zoeken we naar methoden om onze processen te verbeteren,” licht René Wouters toe. “Dat is niet alleen belangrijk voor het teeltproces, maar ook voor het veranderende afleverproces. Door de oppotwerkzaamheden te verplaatsen naar de nieuwe hal, wordt er ruimte gecreëerd in de bestaande afleverhal. Zo kan er nog meer op winkelniveau worden geladen en hoeven niet alle producten naar één van de exporteurs in het land te worden gereden. Zo besparen we op lange termijn veel onnodige kosten en kilometers.”

Dubbele functie
De nieuwe hal krijgt een dubbele functie: op de werkvloer worden alle oppotwerkzaamheden uitgevoerd en boven in de kas worden de mooie hangplanten afgeteelt. Hierdoor wordt efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte. Het aftelen gebeurt middels een moderne kettingbaansysteem: de planten hangen in de lucht en worden verplaatst naar de locatie van afleveren. De nieuwe hal wordt naar verwachting vanaf februari 2024 in gebruik genomen.

Kwekerij Wouters levert veerkracht in seizoenspracht. Klanten kunnen rekenen op flexibiliteit en veerkracht als het gaat over de beschikbaarheid van een divers assortiment seizoensbloeiers. Met een flinke dosis logistieke finesse kan de klant - groot of klein – altijd vertrouwen op een zorgvuldige levering. Bovendien sluiten alle  producten elk seizoen naadloos aan bij de – steeds in beweging zijnde - behoefte van de consument.

(Foto: Kwekerij Wouters)

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v