Veel interesse ervaringen project fossielvrije teelt

Veel interesse ervaringen project fossielvrije teelt

De wens van de glastuinbouwsector is om in 2040 klimaatneutraal zijn. Door de huidige energieprijzen is een versnelde energietransitie nog belangrijker. Dat geldt zeker ook voor de telers van potanthuriums en groene planten. Op woensdag 8 maart werd er een bijeenkomst georganiseerd om de ervaringen te delen met potanthurium en groene potplanten in het demonstratieproject Kas2030 in Bleiswijk.

Tijdens deze middag bij Wageningen University & Research BU Glastuinbouw in Bleiswijk, waar voornamelijk telers van koude teelten aanwezig waren, is ook het ontvochtigen uitgebreid aan bod gekomen. Verschillende apparaten zijn belicht en er is aangegeven wat er met die apparaten wel en wat er niet aan ontvochtiging kan worden gerealiseerd. Sommige ontvochtingssystemen werken bijvoorbeeld niet bij lage kasluchttemperaturen, maar er zijn andere typen die juist weer wel geschikt zijn voor die condities.

De onderzoekers hebben verder presentaties gegeven over de mogelijkheden voor fossielvrij telen van verschillende gewassen. De organisatoren kijken terug op een leerzame middag waar veel kennis is gedeeld. Kijk de presentatie hier terug.

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v