'Telers van nature positief, maar beren op de weg'

'Telers van nature positief, maar beren op de weg'

In de rubriek ‘Regiovoorzitter in beeld’ laat Glastuinbouw Nederland maandelijks een voorzitter van een regio aan het woord over zijn of haar bestuursactiviteiten, ondernemerschap en visie op de actualiteit. Dit keer is dat Frank Wilting, voorzitter van de regio Gelderland-Oost van Glastuinbouw Nederland.

Het zijn drukke weken voor teler Frank Wilting. Het zachtfruitseizoen staat op punt van beginnen en daar komt bij dat zijn 1,2 ha grote bedrijf wordt uitgebreid met overkapte trayvelden voor aardbeien. Dat getuigt van een positieve kijk op de toekomst, maar Wilting ziet ook wel wat beren op de weg. “2022 was een veelbewogen jaar, toch denk ik dat de toekomst lastiger is dan het verleden. Er komt heel wat op telers af de komende jaren.”

De basis van familiebedrijf Wilting-Arentz ligt in de groente, zowel glas als vollegrond. “Buiten was niet mijn ding, daarom zijn we gaan specialiseren onder glas”, zo kijkt Wilting terug. Sinds 2013 ligt de nadruk op de teelt van aardbeien en frambozen, maar er worden ook nog traditionele (vergeten) groenten geteeld op het bedrijf in Loo-Duiven. “Ik kwam destijds in contact met een frambozenteler. Die teelt trok mij wel.”

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v