'Verlies de niches in potplanten niet uit het oog'

'Verlies de niches in potplanten niet uit het oog'

Al twaalf jaar (met een paar pauzes) is Chris Kester voorzitter van de FPC Bloeiende planten. Die functie combineert hij met zijn werk bij familiebedrijf Laguna Plants. Voor de website van Royal FloraHolland schreef hij een column.

Hart voor de sierteelt, en de wil om mee te praten en mee te denken. Vanuit die drijfveren ben ik ooit – ik schat zo’n twaalf jaar geleden – lid geworden van de FPC Bloeiende planten. Het verbreedt mijn kennisveld, is ontzettend leerzaam én biedt me de kans om mee te denken en praten over zaken die voor onze productgroep en sector belangrijk zijn.

Vanuit de FPC doen we veel. En dat is misschien ook niet gek: onze productgroep kent een grote, diverse achterban. We richten ons bijvoorbeeld op duurzaamheid en helpen kwekers op dat gebied de benodigde certificaten te behalen. Ook publiceerden we onlangs een lijst met producten die in de afgelopen jaren uit het assortiment van Royal FloraHolland zijn verdwenen. Zo wijzen we andere kwekers op een kans: hier kun je je specialiseren, wie pakt de handschoen op?

Zorg dat de klant wat te kiezen heeft
Ons assortiment bij Laguna Plants is breed. We kweken naast medinilla ook brugmansia en vleesetende planten. En we bieden verschillende, steeds wisselende seizoensproducten: van groene planten tot en met bloeiers in vrolijke kleuren. Dat is misschien wel een van de belangrijkste ondernemerslessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd: zorg voor een breed assortiment, zodat de klant bij jou wat te kiezen heeft.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v