'Werkelijke waarde van de sierteeltsector'

'Werkelijke waarde van de sierteeltsector'

In een nieuwe column van Public Affairs-manager Stefanie Miltenburg van Royal FloraHolland gaat zij onder andere in op de belangstelling voor de tuinbouwsector in de landelijke media.

Onze sector stond de afgelopen tijd weer flink in de belangstelling. Uit onverwachte hoek kwamen stevige uitspraken van De Nederlandse Bank-directeur Klaas Knot. Hij sprak over onze sector als eentje die de maatschappij meer kost dan dat 'ie oplevert. Ondanks een constructief gesprek dat snel daarop volgde met Glastuinbouw Nederland, was er al veel kwaad geschied. De Volkskrant kopte prompt dat ‘volgens experts’ een aantal sectoren beter uit Nederland zouden kunnen verdwijnen. Daarbij ging het niet alleen meer om de glastuinbouw, maar ook om vleesverwerkende bedrijven en distributiecentra.

Kijk niet louter naar productie
Verfrissend was het rapport ‘Het belang van Nederlandse diensten in wereldwijde goederenproductie’, dat het Centraal Planbureau begin deze maand publiceerde. Dat gaat over het verdienvermogen van Nederland. Zij geven aan dat daarvoor vaak alleen wordt gekeken naar de productie van sectoren of naar de exportwaarde van de producten. Ook wij doen dat vaak. Dan stellen we dat de sierteeltsector jaarlijks zo’n 10 miljard aan exportwaarde oplevert voor de economie. Daarbij kijken we vooral naar de omzetcijfers die dat volume aan product heeft opgeleverd.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v