Gedeputeerden maken kennis met geothermie

Gedeputeerden maken kennis met geothermie

Op uitnodiging van de LLTB en Glastuinbouw Nederland regio Limburg brachten gedeputeerden Marc van Caldenberg (Energie en Klimaat) en Jasper Kuntzelaers (Landbouw) een werkbezoek aan twee bedrijven in Horst. Thema van deze ochtend was de mogelijkheden van geothermie in Limburg in de herkansing te zetten na de stilstand vanaf 2018.

Het werkbezoek begon met een bezoek aan Van Lipzig tuinderijen. Hier maakten de gedeputeerden fysiek kennis met geothermie. Tevens werd hier een korte toelichting gegeven door Nappa, een energiebedrijf dat twee jaar geleden is opgericht voor het winnen van aardwarmte. Belangrijk was ook het beeld van een geothermieput. In het ruimtebeslag van een sporthal kun je 15 miljoen aardgas equivalenten besparen op jaarbasis, ofwel 10.000 woningen.

Inhoudelijk deel
Voor het tweede gedeelte van het programma gingen de gedeputeerden naar groenteteler Wijnen Square Crops, een bedrijf dat op duurzame wijze groenten van hoge kwaliteit produceert, door de meest moderne technieken te gebruiken. Tijdens dit bezoek werd inhoudelijk dieper ingegaan op geothermie door middel van een toelichting door diverse gastsprekers.

Lees hier meer

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v