'Gemeente moet bijdragen aan imago glastuinbouw'

'Gemeente moet bijdragen aan imago glastuinbouw'

Meermaals is in de media de toekomst voor de glastuinbouw in Nederland recentelijk in twijfel getrokken. Bij het televisieprogramma Buitenhof pleitte directeur van De Nederlandse Bank Klaas Knot ervoor “te stoppen met economische activiteiten die onder de werkelijke kostprijs produceren of afhankelijk zijn van fossiele subsidies.” Voor de Westlandse VVD een reden om vragen te stellen aan het College van B&W over het imago van de glastuinbouw.

“De opmerking van Knot staat niet op zichzelf; ook columnisten en programmamakers maken soortgelijke opmerkingen. De Volkskrant opende er laatst zelfs mee op de voorpagina. Maar laten we niet vergeten dat de Nederlandse glastuinbouw jaarrond aan 80.000 mensen werkgelegenheid biedt en zorgt voor bijna 8 miljard euro aan toegevoegde waarde voor de BV Nederland. Naast de productie in kassen zelf, bestaat er ook een groot glastuinbouwcluster dat vooruitstrevend is. In duurzaamheid, innovatie, technologie en veredeling kent de Greenport Nederland een internationale voortrekkersrol. De sector blijft zich ontwikkelen en zeggen dat nu de stekker eruit moet, getuigt niet van visie op de lange termijn. We gaan de glastuinbouwsector in de toekomst nog hard nodig hebben. National Geographic omschreef Westland niet voor niets als ‘this tiny country feeds the world'” zegt VVD-raadslid Roel Batelaan.

De vragen aan Burgemeester en Wethouders gaan over het positiever belichten van de glastuinbouw en gaan in op de rol die Gemeente Westland samen met bedrijven en belangenorganisaties kan spelen. Batelaan zegt erover: “Gemeente Westland heeft als grootste van de Greenportgemeenten een voorbeeldfunctie. Bij beleidswijzigingen wordt vaak eerst naar Westland gekeken. Dat moet andersom ook zo werken; nu zal Westland de handschoen moeten oppakken en samen met bijvoorbeeld Glastuinbouw Nederland en Greenports Nederland een campagne moeten opzetten om dit imago weer op te poetsen. Dat is in belang van alle Greenports in Nederland én Westland.”

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v