Gesprek over gezamenlijke visie toekomst tuinbouw

Gesprek over gezamenlijke visie toekomst tuinbouw

Welke kansen en uitdagingen liggen er voor de land- en tuinbouw in de EU? Over die vraag wil de Europese Commissie in gesprek met de agrofoodketen. Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, startte daarvoor vorige week de Strategische Dialoog over de Toekomst van de Landbouw. Ze wil daarmee tot een gedeelde visie over de toekomst van het Europese landbouw- en voedselsysteem komen. Glastuinbouw Nederland is blij met deze dialoog en doet eraan mee via de Europese koepelorganisatie COPA-COGECA.

Voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland vindt het een goed moment om toe te werken naar een gedeelde tuinbouw- en voedselagenda voor Europa. “Dagelijks werken onze telers in hun kassen aan gezond en lekker voedsel en prachtig groen. Het is tijd dat hun maatschappelijke rol op EU-niveau erkenning krijgt. Daarom grijpen we deze kans om met keten, burgers en politici toe te werken naar een gezamenlijke visie op de toekomst van de tuinbouw.” Mochten er tijdens de dialoog thematische sessies komen op het gebied van groente, fruit, bloemen en planten, dan zal Glastuinbouw Nederland ook zelf via COPA-COGECA actief bijdragen aan het forum.

Von der Leyen wil met de agrarische sector onder andere spreken over de inkomens van boeren en tuinders, het aanjagen van innovatie en de vraag hoe het voedselsysteem in de EU concurrerend kan blijven op de wereldmarkt. Ze hoopt tegen de zomer met nieuwe oplossingen en een gezamenlijke visie te kunnen komen voor de toekomst van het Europese landbouw- en voedselsysteem.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v