Glas-voor-glas regeling Noord-Brabant

Glas-voor-glas regeling Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft eind 2023 de glas-voor-glasregeling vastgesteld. Deze sluit aan bij de regels voor kassen in de Brabantse Omgevingsverordening die op 1 januari 2024 in werking traden. Met de glas-voor-glasregeling biedt de provincie solitaire glastuinbouwbedrijven en teeltondersteunende kassen de mogelijkheid om door te groeien, aldus Glastuinbouw Nederland.

Nu de regelingen in werking zijn getreden, kunnen ondernemers aan de slag met de voorbereiding op uitbreiding of verplaatsing van hun kas(sen). Ook ondernemers die een kas willen slopen, kunnen deze inbrengen voor de glas-voor-glas regeling. Meer informatie over de glas-voor-glasregeling is te vinden in paragraaf 7.5 van de Beleidsregel omgevingsrecht.

Webinar
ZLTO en Glastuinbouw Nederland organiseerden in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant een webinar over de glas-voor-glasregeling op 17 januari 2024. Het webinar is via deze pagina terug te kijken. In het webinar krijg je informatie over de nieuwe regels voor kassen en komende de kansen die de glas-voor-glas regeling biedt aan bod. De vragen en antwoorden van het webinar zijn gebundeld in een Q&A welke ook op deze pagina terug te vinden is.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v