Sierteelt lanceert verkiezingsmanifest

Sierteelt lanceert verkiezingsmanifest

‘Wij zijn de groene motor van Europa. Want met onze bloemen en planten vormen we de basis van een gezonder, groener en gelukkiger Europa. Iedere dag opnieuw telen we groene landschappen, kleurrijke omgevingen, onvergetelijke momenten en welzijn. Wij groeien de toekomst van Europa. Samen met onze coöperaties zorgen we dat iedere Europeaan dagelijks kan genieten van onze groene kracht.’ Die boodschap lanceerde de Europese sierteeltketen op dinsdag 9 april in het Europees Parlement in opmaat naar de EU-verkiezingen in juni 2024.

Biodiversiteitsherstel, klimaatmitigatie en volksgezondheid vragen om meer sierteelt. Meer groen zorgt voor verkoeling en een schonere lucht en houdt zo steden leefbaar in een veranderend klimaat. Een groene en fleurige omgeving draagt tegelijkertijd bij aan de mentale gezondheid van mensen. Het vermindert stress en laat ons creatiever en productiever voelen. Niet alleen mensen, maar ook bijen, vlinders en hommels worden vrolijk van kleurrijk bloeiende plantsoenen. Bestuivers die essentieel zijn voor biodiversiteitsherstel. Bloemen en planten vormen dus de drijvende kracht achter een gezonder, groener en gelukkiger Europa. En dus om de Europese Green Deal te realiseren.

Erkenning van de sierteelt
Meer erkenning voor de rol van sierteelt in de EU is nodig. De Europese sierteeltketen, verenigd in koepelorganisatie COPA-COGECA, lanceerde dinsdag 9 april daarom op initiatief van Glastuinbouw Nederland en Royal FloraHolland in aanloop naar de Europees Parlementsverkiezingen van 6 juni 2024 een politiek manifest. Tijdens een veelkleurig evenement namen Europarlementariërs Tom Vandenkendelaere (EVP, België) en Camilla Laureti (S&D, Italië) het manifest namens de twee grootste fracties in het Europees Parlement in ontvangst.

Lees hier meer

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v