Stap voor stap naar duurzame verpakkingen

Stap voor stap naar duurzame verpakkingen

Er spelen heel veel factoren een rol bij het kiezen van de juiste duurzame verpakking. Om deze keuze te vergemakkelijken begeleidt Royal FloraHolland op dit moment 12 van de 27 productcommissies (FPC’s) in hun zoektocht naar duurzaam verpakken. "Door de juiste kennis en tools ter beschikking te stellen, maken we het voor onze leden makkelijker om stap voor stap een duurzamere productverpakkingskeuze te maken."

Met deze proactieve houding kiest Royal FloraHolland ervoor de wet- en regelgeving voor te blijven en zelf de regie te houden. Ook Orchidee Nederland is aan de slag gegaan met het verduurzamen van verpakkingen. Dit heeft al gezorgd voor praktische en inspirerende voorbeelden om aan hun eigen geformuleerde doelstellingen voor 2025 en EU-wetgeving in 2030 te kunnen voldoen.

Orchidee Nederland stelt heldere doelen
De frontgroep Verpakkingen van Orchidee Nederland is 1,5 jaar geleden proactief aan de slag gegaan met het verzamelen van informatie over duurzaam verpakken. Het leidde tot meer bewustwording en helderheid. Ook zijn er doelstellingen en adviezen geformuleerd, die worden aangescherpt op basis van praktijkervaringen, ontwikkelingen in de markt en wetgeving.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v