Vergelijking tuinbouw en vertical farming

Vergelijking tuinbouw en vertical farming

Vertical farming wordt door vaak gezien als de toekomst van de productie van voeding. Immers, in een gesloten omgeving is het klimaat beter te sturen en kan water goed hergebruikt worden. Dat klopt als vertical farming vergeleken wordt met bijvoorbeeld een open veld. Maar hoe zit het met een hightech kas: zijn de voordelen van vertical farming dan nog steeds net zo groot?

De Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen van Wageningen University & Research (WUR) ontdekte dat de nadelen van vertical farming vaak zwaarder wegen dan de voordelen. David Katzin: “Kijk bij het beoordelen van de kansen van vertical farming niet met een roze bril, maar met een realistische bril.”

Vertical farming is de teelt van een gewas in een gesloten omgeving, bijvoorbeeld in een container. De teelt komt niet in direct contact met de buitenlucht en zonlicht. Dat heeft veel voordelen. Zo is het mogelijk om de teelt zeer gericht te sturen (door het ontbreken van invloeden van buiten). En de teelt in een vertical farm heeft meerdere voordelen voor het verminderen van schade aan het milieu: er is minder gewasbescherming nodig en water en meststoffen kunnen worden hergebruikt.

Lees hier meer

Bron: Wageningen U&R BU Glastuinbouw

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v