Samenwerking HAS en Rabobank verlengd

Samenwerking HAS en Rabobank verlengd

HAS green academy en de Coöperatieve Rabobank hebben op 22 april een overeenkomst getekend waarmee ze de huidige samenwerking met twee jaar verlengen. De HAS draagt met projecten bij aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Van grond tot mond kijkt de onderwijsinstelling naar de veranderingen die nodig zijn om ons voedsel duurzamer te produceren en op het bord te krijgen bij de consument. Rabobank levert een belangrijke (financiële) bijdrage aan deze projecten.

Beide partijen gaan de komende twee jaar intensief aan de slag met het ontwikkelen van kennis en oplossingen om belangrijke stappen te zetten in de transitie van het voedselsysteem en richten zich samen op de uitdagingen die daar liggen. Wederzijdse uitwisseling van netwerken en knowhow is daarbij het hoofddoel.
 
HAS Food Experience en sectorcursussen
Verschillende initiatieven zijn onderdeel van het partnership en worden mede mogelijk gemaakt door een financiële impuls van Rabobank. Zo is de jaarlijkse HAS Food Experience  een inspirerend en impactvol food evenement waar jonge talenten innovatieve en creatieve oplossingen presenteren voor hedendaagse en toekomstige uitdagingen in de voedsel- en voedselsystemen. HAS green academy biedt daarnaast ook sectorcursussen aan. Dit zijn gespecialiseerde opleidingen die professionals diepgaande kennis aanbieden over de keten, trends, uitdagingen en ontwikkelingen binnen de sectoren in de land- en tuinbouw.
 
"De verlenging van onze samenwerking met Rabobank is een belangrijke stap in onze gezamenlijke missie om een duurzamer en toekomstbestendig voedselsysteem te realiseren. Door onze krachten te bundelen, kunnen we innovatieve oplossingen ontwikkelen die bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties", aldus Reggy van der Wielen, voorzitter College van Bestuur bij HAS green academy.
 
Rita de Graauw, Coöperatief directeur Rabobank: “Bij Rabobank zijn we trots op onze samenwerking met HAS green academy. Samen zetten we stappen naar een duurzamer voedselsysteem en ondersteunen we ondernemers in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de voedseltransitie.”

Bron:

Deel artikel